Monday, March 12, 2012

O sa scap vreodata de depresie

Labels:
Din anumite motive, unele persoane ajung in perioade negre din viata lor si ajung sa sufere de depresie. Stiu ca multi se intreaba daca vor scapa vreodata de depresie. Multe persoane cred ca nu vor scapa niciodata de depresie si ca se afunda tot mai mult in ea.
Intr-un articol precedent despre atacul de panica vorbeam prin ce am trecut eu. Eu am pornit initial cu atacuri de panica, anxietate, agrofobie si bineinteles depresie. Depresia s-a instalat la mine in urma faptului ca sufeream atat de mult din cauza atacului de panica. Odata cu vindecarea atacurilor de panica, depresia s-a diminuat, pana la disparitia aproape completa. Stiu ca citind aceste randuri, poate va ganditi ca aberez. Nu este usor sa scapi de gandurile negre, pesimiste, dar se poate.
Cum m-am vindecat eu de depresie? In primul rand, vizita la un psihiatru bun. Care mi-a oferit medicatie pentru o scurta perioada de timp, 6 zile pe saptamana jogging sau banda la sala, ganduri pozitive.
Un exemplu, dimineata te uiti in oglinda : Sunt puternic! Sunt invicibil. Nu incepeti sa ganditi cu fraze negative gen: Azi nu o sa-mi fie rau! Puteti sa spuneti: Azi ma simt fantastic.
Ganditi-va in primul rand ca exista persoane cu probleme extrem de grave, oameni foarte bolnavi care ar da orice sa poata sa se bucure de viata.
Faceti-va un hobby care sa va ocupe timpul, un hobby care sa va faca placere. Gen goblene, picturi sau orice altceva.
Nu uitati sa zambiti zilnic.
Depresia se vindeca, trebuie doar sa cereti ajutorul.



No comments:

Post a Comment