Monday, May 7, 2012

Furazolidon prospect online

Labels:
 Furazolidon prospect online. Aveti mai jos cateva informatii esentiale despre acest medicament. Informatii suplimentare aflati de la medicul specialist sau in farmacii. Eu o sa prezint cateva informatii despre medicament, cel mai sigur este sa consultati un medic.

Indicatii: Este medicament este indicat in toxiinfectii alimentare, dizenterii bacilare, enterite infectioase ale sugarului, lambliaza, dizenterie amoebiana.

Mod de administrare: 
La adulti se administreaza astfel : 1 comprimat a 100 mg de 1-4 ori/zi;
La copii 5-10 mg/kg corp si zi, respectiv 1/4-2 comprimate a 25 mg sau 1/2-2 lingurite suspensie de 4 ori/zi (dupa varsta).

Posibile reactii adverse: Pot aparea : cefalee, greata, voma , eruptii cutanate alergice, febra, artralgii, foarte rar agranulocitoza, anemie hemolitic.


Contraindicatii Furazolidon: 
Este contraindicat la cei cu alergie la furazolidon, deficit de G-6-PD, nou-nascuti (pana la o luna), prudenta in timpul sarcinii si lactatiei . 

Furazolidon nu se asociaza cu inhibitori de monoaminooxidaza, simpatomimetice cu actiune indirecta , sedative, antihistaminice, tranchilizante si neuroleptice ; in timpul tratamentului si 4 zile dupa, nu se consuma bauturi alcoolice si alimente ce contin tiramina - branzeturi preparate fermentate.
Mai multe detalii in farmacii.



No comments:

Post a Comment