Wednesday, August 22, 2012

Aspaco prospect online

Labels:
 Aspaco prospect online Eu l-am folosit in dureri dentare insa are o actiune mult mai larg si o sa detaliez.
Aspaco contine acod acetilsalicilic, paracetamol si fosfat de codeina.


Indicatii Aspaco
Diferite dureri ca: mialgii, artralgii, alte dureri reumatice, nevralgii, dureri dentare, dureri postoperatorii, dureri intercostale, sciatica, cefalee, migrene, dismenoree. Si febra.

Contraindicatii
Nu se administreaza la personale hipersensibile la oricare dintre componentii produsului; la copii cu varsta sub 15 ani; personaelor: cu insuficienta hepatocelulara;; ulcer gastro-duodenal activ; hemoragie digestiva; boli hemoragice si alte boli cu risc hemoragic; deficit de G-6-PDH; astm bronsic si insuficienta respiratorie. Aspaco este contraindicat in sarcina si alaptare.

Mod de administrare
Se administreaza 1 comprimate la 4-6 ore pe stomacul gol. Daca va confruntati cu iritatie gastrica  risc ulcerigen, se recomanda administrarea in timpul mesei.


Atentionari
Se pot declansa fi declansate crize de astm bronsic si alte reactii alergice de tip anafilactic la pacientii cu astm bronsic si alte afectiuni alergice respiratorii, ca si la cei cu hipersensibilitate la AIN . 
Sportivii trebuie atentionati ca acest medicament poate induce pozitivarea testelor antidoping.

Reactii adverse Aspaco
Pot sa apara:
- reactii gastrointestinale: greata, varsaturi, hemoragii digestive acute grave sau oculte si ulceratii gastrointestinale (in cazul adm. timp inlungat) constipatie.
- reactii hematologice: epistaxis, gingivoragii, risc crescut de hemoragii intra- si post-operatorii. Hepatice: hepatotoxicitate; cresterea valorilor transaminazelor si fosfatazei alcaline. 
- reactii alergice: de tip anafilactic, manifestate prin eruptii cutanate, mai ales urticarie, edem angioneurotic, crize de astm bronsic.
- reactii neuropsihice: administrarea in doze mari provoaca cefalee, ameteli, tinitus, somnolenta sau excitatie, insomnie, neliniste, palpitatii, confuzie. 
- reactii renale: tratamentul prelungit poate determina nefrita interstitiala si necroza papilara.



No comments:

Post a Comment